fbpx

Sacul de dormit vs plapuma pentru somnul bebelușilor. Ce aleg părinții pentru cei mici?

În familiile unde sunt bebeluși, părinții au multe tabieturi pentru a îngriji de cel mic. Contează să îi oferim tot ce e mai bun, pentru ca bebelușul să crească sănătos și în armonie.

Somnul este una din încercările zilnice pentru o familie cu bebeluș. Părinții țin să aibă totul organizat- bebe să fie curat, să fie alimentat, să fie temperature optimă în camera acestuia.

Dar ce alegem totuși? Sac de dormit sau plapumă pentru ca bebe să doarmă strîns și să stea la cald pe tot parcursul nopții?

Preferințele și recomandarile sunt diferite. Specialbaby a creat ambele produse pentru ca părinții să aleagă ce li se potrivește mai mult.

Sacul de dormit este croit astfel încît atunci cînd e îmbrăcat pe bebeluș, să fie suficient spațiu pentru piciorușe, din această cauză sacul de dormit este mai larg în partea de jos, are fermoar pe laterală, pentru ca schimbul scutecului în somn să fie cat mai comod, sus la umeri sunt capse pentru a ușura îmbrăcarea și dezbrăcarea de sac. Cel mai mare avantaj al sacului de dormit este faptul că bebe e la cald pe toată durata somnului. Atunci cînd ei sunt micuți, nu se pot înveli, chiar dacă le este frig. Fiind în sacul de dormit, bebe nu se dezvelește și așa are un somn strîns și liniștit. Este un ajutor imens pentru părinți ca aceștia la rîndul lor să poată avea nopți cu odihnă. Sacii sunt pe mărimi, în dependență de vărsta celui mic, astfel poate fi folosit din primele zile de viață.

Plapuma pentru somn, creată de Specialbaby are o mărime de 100*130 cm, mărime ce va fi potrivită pentru somn pâna la 4-5 ani. Plapumele se îmbracă cu huse de bumbac, care pot fi găsite în diverse nuanțe și modele. Acestea oferă o mai mare libertate de mișcare pentru bebeluș, ceea ce poate fi avantajos pentru copiii care preferă să se miște în timpul somnului.

Diferența între un sac de dormit pentru bebeluși din bumbac și o plapumă matlasată de învelit constă în designul și funcționalitățile specifice. Fiecare opțiune are avantaje distincte, iar alegerea depinde adesea de preferințele personale și de mediul în care bebelușul doarme.

Atât sacul de dormit din bumbac, cât și plapuma matlasată pot menține căldura, dar este important să adaptați stratul de îmbrăcăminte al bebelușului în funcție de temperature și sezon.

Rămîne la discreția părinților să facă alegerea potrivită pentru bebelușul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *